صادرات چیست و چه مزایایی دارد؟
تاریخ انتشار : 05 مه 2022
صادرات یکی از مهم ترین راه های کسب درآمد یک کشور و جزء تجارت بین المللی است. این روزها، در هر کشوری صادرات جزو مهم ترین اولویت ها قرار دارد و همه در تلاش هستند تا آمارهای مربوط به آن را افزایش دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ سوال صادرات چیست و چه مزایایی دارد؟ را بررسی کنیم.
صادرات چیست؟
به زبان ساده، صادرات کالاها و خدماتی است که در یک کشور تولید و در کشور دیگر به خریداران فروخته میشود. مهم نیست که شکل آن کالا و یا خدمات چگونه باشد و یا چگونه ارسال میشود.
یک محصول را میتوان ارسال کرد، از طریق ایمیل فرستاد و یا با چمدان شخصی در هوپیما حمل کرد. به طور کلی، هر محصولی که در داخل یک کشور تولید شود و در یک کشور خارجی فروخته شود، صادرات است. اثرات این فرآیند هم به مصرف کنندگان خواهد رسید.
صادرات برای اقتصاد های مدرن بسیار مهم است؛ زیرا به مردم و شرکت ها، برای کالاهایشان بازارهای بیشتری ارائه میدهند. یکی از کارکرد های اصلی دیپلماسی و سیاست خارجی بین دولت ها، تقویت اقتصاد تجاری، تشویق صادرات و واردات به نفع همه طرف های تجاری، است.
طبق آمارهای سال 2019، بزرگ ترین کشورهای صادر کننده در جهان، چین، ایالات متحده، آلمان، هلند و ژاپن بوده اند. کشور چین حدود 2.5 تریلیون دلار کالا، عمدتا تجهیزات الکترونیکی و ماشین آلات، به سراسر دنیا ارسال کرده و ایالات متحده آمریکا، تقریبا 1.6 تریلیون دلار کالا، عمدتا کالاهای سرمایه ای، صادر کرده است. صادرات آلمان به سالی حدود 1.5 تریلیون دلار میرسد و بیشتر آن، وسایل نقلیه موتوری بوده است. کشور ژاپن مجموعا 705 میلیارد دلار در آن سال صادرات انجام داده است و در نهایت هلند، با حدود 709 میلیارد صادرات، در انتهای لیست بزرگ ترین صادرکننده ها قرار دارد.
صادرات چیست و چه مزایایی برای شرکت ها دارد؟
شرکت ها به دلایل مختلفی محصولات و خدمات خود را به کشورهای دیگر صادر میکنند. اگر کالاها بازارهای جدیدی ایجاد کنند یا بازارهای موجود را گسترش دهند، صادرات می تواند فروش و سود شرکت ها را افزایش دهد و حتی ممکن است فرصتی برای تصاحب سهم قابل توجهی از بازار باشد. شرکت های صادرکننده، با تنوع بخشیدن به بازارهای مختلف، ریسک تجاری را تسقیط میدهند.
صادرات به بازارهای خارجی، اغلب میتواند هزینه های هر شرکت را با گسترش تشکیلات آن، جهت پاسخگویی به افزایش تقاضا، کاهش دهد. در نهایت، شرکت هایی که به بازارهای خارجی صادرات انجام میدهند، دانش و تجربه جدیدی به دست می آورند که میتواند امکان کشف فناوری های جدید، شیوه های بازاریابی و بینش رقبای خارجی را فراهم کند. در ادامه، به صورت موردی هر کدام از مزیت های صادرات را شرح داده ایم.
فروش بیشتر
صادرات چیست و چه مزایایی برای شرکت ما دارد؟ یکی از اولین مزیت های صادرات، این است که محصولات خوب، همیشه فروش خوبی به همراه خواهند داشت. صادرات برای هر کسی که ایده و محصول خوبی دارد، بستر درآمد زایی فراهم کرده است و شما تنها چیزی که نیاز دارید، یک محصول مناسب با قیمت رقابتی خواهد بود.
مصول شما باید کیفیت خوبی داشته باشد و بتواند نیازهای مشتریان شما را برآورده کند.
دسترسی به بازار نا محدود
امروزه، شما در کشورهای زیادی میتوانید محصول خود را به فروش برسانید. ممکن است موانع و محدودیت های زیادی داشته باشد اما بازاری که به آن دست پیدا میکنید، نامحدود است. فروش شما در داخل، میتواند منحصر به بازارهای محدودی باشد اما صادرات محصولات به خارج از کشور، فرصت های نامحدودی را در اختیار شما قرار میدهد تا پتانسیل خود را نشان دهید و درآمد زیادی کسب کنید.
همچنین فروش محصولات در بازارهای جهانی، به شما کمک میکند شهرت برندتان را افزایش دهید و درآمد خود را 5 برابر کنید!
کسب سود بیشتر
قیمت محصولات شما در بازار خارجی می تواند به طور قابل توجهی بالاتر از بازارهای محلی باشد؛ زیرا هزینه آربیتراژ بین دو کشور وجود دارد. البته فراموش نکنید که این سود، به بازارهایی که در آن سرمایه گذاری می کنید و نوع محصولات شما نیز بستگی دارد.
پرداخت سریع تر
گاهی اوقات، در بازارهای محلی، اگر رقابت واقعاً بالا باشد، کسب و کارها پس از 2-3 ماه از فروش کالایشان، پرداختی خود را دریافت می کنند. هنگام صادرات به کشورهای خارجی، حتی قبل از صادرات کالا هم میتوان انتظار پرداخت را داشت.
البته فراموش نکنید که همه این ها، به شرایط پرداخت و مذاکره با خریدار بستگی دارد. با این حال، در معامله با خریداران بین المللی، شما به طور کلی می توانید محصولات خود را با قیمت بالاتری بفروشید.
صادرات چه مزایایی برای کشور دارد؟
صادرات کالا یا خدمات به خارج، یکی از فعالیت های کلیدی است که ارز خارجی را وارد کشور میکند و ذخایر ارزی را افزایش میدهد. به همین دلیل است که دولت ها مشوق صادرات هستند و به آن اهتمام میورزند.
صادرات چه موانعی دارد؟
موانع تجاری، به هر قانون، مقررات، سیاست یا رویه دولتی که برای محافظت از محصولات داخلی در برابر رقابت خارجی طراحی شده است، گفته میشود. رایجترین موانع تجارت خارجی، تدابیر و سیاستهای تحمیلی دولت است که مبادله بینالمللی کالاها و خدمات را یا محدود میکند و یا مانع آن میشود.
شرکت هایی که صادرات دارند، با تعداد زیادی از چالش ها روبرو هستند. آن ها احتمالاً باید هزینههای اضافی پرداخت کنند، زیرا شرکتها باید منابع قابل توجهی را به تحقیق در مورد بازارهای خارجی و اصلاح محصولات برای برآورده کردن تقاضا و مقررات محلی، اختصاص دهند.
در آخر خوب است بدانید که شرکت های صادراتی، معمولاً در معرض مقدار بالاتری از ریسک مالی هستند. روشهای جمعآوری پرداخت، مانند حسابهای باز، اعتبار اسنادی، پیشپرداخت و محموله، ذاتاً پیچیدهتر هستند و پردازش آن نسبت به پرداختهای مشتریان داخلی، بیشتر طول میکشد.
کلام آخر
راه اندازی یک تجارت صادراتی، چالش ها و مزایای خاص خود را دارد؛ اما با برنامه ریزی صحیح می توان بر این چالش ها و موانع فائق آمد. مزیت ها و فرصت هایی که صادرات به بازارهای خارجی به ارمغان میآورد، به وضوح بیشتر از چالش های آن است.
بازارهای جهانی فرصتهای نامحدودی را در اختیار شما قرار میدهند، که اگر فقط به صورت داخلی تجارت میکنید، آن ها را به دست نمیآورید. شما با هر شرایط و هر تجارتی، میتوانید برای صادرات از شرکت های فعال در این حوزه کمک بگیرید. شرکت حرفه ای و تخصصی لبیرا، با سال ها سابقه درخشان در حوزه صادرات، واردات و خدمات بازرگانی، برای کمک به شما در این فرآیند، آماده است.