0 تا 100 هر آنچه باید درباره واردات بدانید!

0 تا 100 هر آنچه باید درباره واردات بدانید!

0 تا 100 هر آنچه باید درباره واردات بدانید!

تاریخ انتشار : 05 مه 2022

نویسنده : اما

اشتراک گذاری :

واردات چیست؟

واردات، ممکن است کمی مسئله پیچیده ای باشد، به همین دلیل ما هر آنچه که باید در مورد واردات بدانید را، برای شما خواهیم گفت. در گذشته، واردات و صادرات محصولات مشخصه مشاغل بزرگ و پر رونق بود، اما امروزه، برای مشاغل کوچک تر و کارآفرینان هم قابل دسترسی است.

به طور کلی، واردات کالا یا خدماتی است که در یک کشور دیگر تولید شده و توسط یک کشور دیگر، خریداری شده است. اگر ارزش واردات یک کشور بیشتر از ارزش صادرات آن شود، آن کشور با کسری تجاری یا تراز تجاری منفی، مواجه خواهد بود. خیلی از کشورها با کسری تجاری مواجه هستند. ایالات متحده آمریکا از سال 1975 با کسری تجاری رو به رو بوده است.

کشور ها معمولا کالا و یا خدماتی را وارد می‌کنند که صنایع داخلی شان یا سازنده آن نیست، یا آن را به صورت کارآمد نمی‌سازد و یا قیمت مقرون به صرفه ای ندارد. کشورها همچنین ممکن است مواد خام یا کالاهایی که در مرزهای آن ها موجود نیست را هم وارد کنند. برای مثال، خیلی از کشورها وارد کننده نفت هستند، زیرا کشوری نفت خیز نیستند و یا نمی‌توانند تقاضاهای نفتی شان را برطرف کنند. قرارداد ها و قوانین تجاری، مشخص می‌کند که واردات کدام کالاها و مواد ارزان تر است.

تجارت آزاد، واردات کالاهای ارزان تر را ممکن می‌کند و اتکا به کالاهای داخلی را کاهش می‌دهد. در صورت واردات بی رویه، تاثیر این امر بر مشاغل داخلی مشهود خواهد شد.

اختلافات نظر در مورد تاثیرات واردات

هر آنچه که باید در مورد تاثیرات واردات بدانید: اقتصاددانان و تحلیل‌گران سیاسی، در مورد تأثیرات مثبت و منفی واردات اختلاف نظر دارند. برخی از منتقدان استدلال می کنند که اتکای مداوم به واردات به معنای کاهش تقاضا برای محصولات تولید داخل باشد؛ بنابراین، این امر می تواند کارآفرینی و توسعه سرمایه گذاری های تجاری را با مشکل مواجه کند.

از طرفی دیگر، طرفداران تجارت آزاد اذعان دارند که واردات، کیفیت زندگی را با دادن انتخاب بیشتر و کالاهای ارزان تر به مصرف کنندگان، افزایش می دهد. در دسترس بودن این کالاهای ارزان تر نیز به جلوگیری از تورم افسار گسیخته کمک می کند.

شما نمونه این اختلاف نظرها را در همه کشورها و حتی کشور خودمان، یعنی ایران هم می‎‌توانید ببینید. واردات کالاهایی مانند خودرو، قطعات خودرو، لوازم برقی و …، بیشترین اختلاف نظرها را دارند.

واردات چه تاثیراتی را به همراه دارد؟

وارد شدن کالایی به یک کشور، نشان دهنده خروج سرمایه از آن کشور است. شرکت های داخلی وارد کننده، به نهادهای خارجی و یا صادرکنندگان، پول پرداخت می‌کنند.

در برخی موارد، سطح بالای واردات نشان دهنده تقاضای قوی داخلی و رشد اقتصادی است. اگر این واردات عمدتاً دارایی‌های مولد، مانند ماشین‌آلات و تجهیزات باشد، برای کشور وارد کننده مطلوب خواهد بود؛ زیرا دارایی‌های مولد بهره‌وری اقتصاد را در بلندمدت بهبود می‌بخشند.

اقتصاد سالم، اقتصادی است که هم صادرات و هم واردات آن تغییراتی در رشد داشته باشند. این امر نشان دهنده قدرت اقتصادی آن کشور است. اگر صادرات در حال رشد باشد ولی واردات به میزان قابل توجهی کاهش بیابد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که اقتصاد داخلی، بهتر از بازارهای تجاری خارج از کشور است. برعکس، اگر صادرات به شدت کاهش پیدا کند و واردات افزایش یابد، ممکن است نشان دهنده اوضاع نابسامان اقتصادی باشد.

واردات چه مزیت هایی به همراه دارد؟

هر آنچه که باید در مورد مزیت های واردات بدانید: اگر از کشوری دیگر کالا بخرید و آن را در کشور خود بفروشید، اقدام به واردات کرده اید. شاید فکر کنید واردات تنها تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور می‌گذارد اما باید بدانید واردات، یکی از ارکان اصلی اقتصاد سالم است. در ادامه برخی مزایای واردات را برسی کردیم.

سود بیشتر

همه افراد به دنبال کسب سود زیاد در دنیای تجارت هستند و برای دستیابی به چنین هدفی، به طور منظم تلاش می‌کنند. تمامی شرکت ها نیز به دنبال رسیدن به فرصت های تجاری هستند که در آن بتوانند سودشان را به حداکثر برسانند و از مزیت ها بهره مند شوند.

واردات از کشورهایی که کالاها با هزینه کمتری ساخته می‌شوند، برای شرکت ها سود به همراه خواهد داشت.

کالاهای باکیفیت تر

همه مشتریان به دنبال محصولات با کیفیت هستند و هیچ کسی نمی‌خواهد پولی که با سختی به دست آورده است را خرج کالاهای بی کیفیت کند. اگر شرکت ها بتوانند کالاهایی مناسبی پیدا کنند که تقاضای خوبی در کشورشان دارند، علاوه بر کسب سود، به افزایش کیفیت زندگی مردم هم کمک خواهند کرد.

در انتخاب کالا باید بسیار بادقت عمل کرد و باید محصولاتی با استاندارد بالا و مستقیما از مبدا انتخاب شود.

کاهش هزینه های تولید

همه شرکت ها و کسب و کارها سعی می‌کنند هزینه های تولید را کاهش دهند و محصولات را با سود خوبی به فروش برسانند. هزینه های تولید یک محصول به عمول متعددی بستگی دارد؛ از جمله:

  • هزینه ساخت
  • دستمزد
  • هزینه مواد اولیه
  • هزینه کالاهای واسطه ای

گاهی ممکن است قیمت مواد اولیه در کشور خودتان، قیمت بالاتری نسبت به سایر کشورها داشته باشد. در این شرایط، وارد کردن سریع این اقلام ها، اقدام هوشمندانه ای خواهد بود. در برخی موارد، شرکت های خارجی، کالاهای واسطه ای را با قیمت هایی پایین تری به فروش می‌رسانند. استفاده از این کالاها برای تولید محصول نهایی، هزینه تولید آن را کاهش می‌دهد و سود را افزایش خواهد داد.

مقابله با شرایط اضطراری

هروزه در سراسر جهان اتفاقات مختلفی رخ می‌دهد. در برخی شرایط کشورها محتمل سختی می‌شوند و ممکن است قادر به تولید کالاهای مورد نیاز نباشند. در شرایطی مثل جنگ، خشکسالی، شرایط اقتصادی نامساعد و … ، واردات می‌تواند کمک زیادی به تامین کالاهای اساسی و برآورده کردن نیازها بکند.

کلام آخر

تمام مطالب گفته شده، حقایقی در مورد واردات بودند و براساس منابع علمی نوشته شده اند. اگر علاقه مند به راه اندازی تجارت وارداتی هستید و یا به یک شرکت متخصص برای واردات کالاهایتان نیاز دارید، شرکت لبیرا برای خدمات رسانی به شما آماده است.