خدمات بازرگانی چیست و انواع آن به چه صورت است؟
تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1401
با افزایش جمعیت، رقابتی شدن بازار محصولات و راحت تر شدن مبادلات، واردات و صادرات بین کشورها از اهمیت خاصی برخوردار شده است. در امر واردات و صادرات بین کشورها، شرکت های بازرگانی صادرات و واردات هم دخیل هستند و نقش پررنگی در آن دارند. با ما در ادامه همراه باشید تا به سوال خدمات بازرگانی چیست و انواع آن به چه صورت است؟ پاسخ دهیم.
خدمات بازرگانی چیست؟
تقریبا از زمانی که مردم وجود داشته اند، تجارت و بازرگانی هم بوده است. واردات و صادرات، همچنان بخش های مهمی از اقتصاد یک کشور هستند و تامین کننده اساسی ترین نیاز های کشورها میباشند. مواد غذایی، لباس ها، تجهیزات الکترونیکی، لوازم خانگی و خیلی از وسایل اطراف ما، بخشی از این تجارت بین کشورها هستند.
تجارت بین المللی و واردات و صادرات، بسیار حائز اهمیت بوده و به علت سود فراوان آن، عرصه پررقابتی است. این حوزه، سختی ها و موانع خاصی دارند؛ در نتیجه برای موفقیت در آن ها، نیاز به دانش، تجربه و اطلاعات کافی خواهید داشت. خیلی از افراد، برای این که طبق آزمایش و خطا پیش نروند و از ریسک شکست خود بکاهند، از خدمات شرکت های بازرگانی کمک میگیرند.
بازرگانی، به فعالیت هایی که در فرآیند مبادله کالا و یا خدمات انجام میشود، گفته میشود. این فعالیت ها از مرحله تولید و تا زمان رسیدن محصول به دست مصرف کننده را شامل میشود.
فعالیت های بازرگانی هم مانند یک پل، بین تولید کنندگان و مصرف کننده ها قرار میگیرند و این روند را تسهیل میکنند. فعالیت های بازرگانی در دو بخش تهیه محصول و خدمات و رساندن کالا به دست مشتری، انجام میشود.
انواع خدمات بازرگانی از نظر موقعیت چیست؟
اگر قرار باشد خدمات بازرگانی را از نظر موقعیت مکانی به دسته های مختلفی تقسیم کنیم، 3 دسته داخلی، خارجی و منطقه ای خواهیم داشت.
وقتی عملیات و فعالیت های بازرگانی، در داخل مرزها صورت بگیرد، بازرگانی داخلی نام میگیرد. در این نوع بازرگانی، فعالیت ها توسط منابع و افراد داخلی صورت میگیرد و سیستم داد و ستد نیز داخلی خواهد بود.
نوع دوم فعالیت های بازگانی، بازرگانی خارجی است. بازرگانی خارجی، با طرف معامله خارجی صورت میگیرد و معمولا با هدف کسب سود، تامین نیازها و تجهیزات و ارائه کالاهای باکیفیت تر، میباشد.
آخرین نوع فعالیت و خدمات بازرگانی، بازگانی منطقه ای است. همانطور که از نامش پیداست، این معاملات در میان دو یا چند کشور که در یک منطقه جغرافیایی هستند، صورت میگیرد. بازرگانی منطقه ای، میتواند برای طرفین مزایا و سودهای زیادی به همراه داشته باشد. در پایین برخی مزایای آن را آورده ایم:
- تسهیل شدن عملیات و خدمات بازرگانی
- رونق تولیدات داخلی
- افزایش کیفیت محصولات
- بهبود سطح کیفیت زندگی مردم منطقه
- بالا رفتن میزان تولیدات کارخانه ها
- فراهم کردن مشاغل
- افزایش همبستگی و اتحاد میان کشورهای منطقه
- مشارکت در استفاده از منابع
- بهبود تراز تجاری
انواع خدمات بازرگانی از نظر هدف چیست؟
پس از بررسی خدمات بازرگانی از نظر موقعیت مکانی، آن را از نظر هدف برسی خواهیم کرد. این دسته بندی شامل خدمات بازرگانی به تولید کننده، به مصرف کنندگان و به اقتصاد کشور میشود.
- در دسته بندی اول، فرآیند تولید برای تولید کنندگان تسهیل میشود. برای مثال، تولید کنندگان برای تولید محصول یا خدماتشان به مواد اولیه نیاز دارند. موادی مثل قطعات، ابزارها، مواد خام و … . در خدمات بازرگانی به تولید کنندگان، با شناسایی منابع و تامین آن ها، این روند تولید تسهیل میشود.
- در دسته بندی دوم، یعنی خدمات بازرگانی به مصرف کننده، نیازهای مشتری و مصرف کننده تشخیص داده میشوند و تلاش میشود خدمات یا کالای تولیدی، باکیفیت و مطابق سلیقه مشتری باشد.
- نوع آخر، خدمات بازرگانی به اقتصاد کشور میباشد که همراستا با سیاست ها و قوانین اقتصادی هر کشور است. برای مثال، اگر طبق قوانین یک کشور، واردات یا صادرات یک کالا ممنوع، یا محدود شود، بازرگانی با پیروی از این سیاست، بر این قوانین تاثیر میگذارد.
همچنین اگر صادرات یا واردات یک کالا، بنا بر اتفاقات مختلف در اولویت قرار بگیرد، بازرگانی با عمل به این سیاست به تقویت پایه های اقتصاد کشور کمک میکند. بازرگانی با تنظیم زمان و ترتیب واردات و صادرات کالاها نیز در نظم اقتصادی هم نقش دارد.
شرکت خدمات بازرگانی چه شرکتی است؟
شرکت های خدمات بازرگانی، شرکت هایی هستند که به صورت تخصصی با هدف خرید و فروش کالا و خدمات تاسیس میشوند. این شرکت ها به انجام فعالیت های تجاری که قبل تر توضیح داده شد، یعنی امور تجاری و تبادلا میپردازند. به زبان ساده تر، شرکت های خدمات بازرگانی، فعالیت های بازرگانی نظیر خرید، فروش، صادرات و واردات یک کالا یا محصول را در داخل و یا خارج کشور انجام میدهند.
زمینه فعالیت شرکت های خدمات بازرگانی گسترده است و شامل موارد زیر میشود:
- خرید، فروش و توزیع کالا یا خدمات به دست مشتری
- صادرات کالاها و خدمات مجاز
- واردات کالاها و خدمات مجاز
- اخذ و اعطای نمایندگی شرکت در نمایشگاه ها، همایش ها و …
- تاسیس شعبه و نمایندگی چه در داخل و چه در خارج کشور
- ترخیص کالاها از گمرک داخل و خارج کشور
- بستن قرار داد با اشخاص حقیقی و حقوقی
- شرکت در نمایشگاه ها، همایش ها و سمینار های بین المللی
انواع فعالیت های شرکت های خدمات بازرگانی
انواع شرکت های خدمات بازرگانی چیست؟ مانند فعالیت های بازرگانی، شرکت های بازرگانی نیز دسته بندی میشوند و انوع مختلفی دارند. بر اساس موقعیت مکانی، فعالیت این شرکت ها به خدمات بازرگانی داخلی، خارجی و منطقه ای تقسیم میشود.
اگر خدمات بازرگانی که توسط شرکت صورت میگیرد در مرزهای داخلی کشور باشد، شرکت بازرگانی داخلی است. هدف اصلی این شرکت ها، تامین نیازها از داخل کشور است و امور، توسط سیستم مالی کشور صورت میگیرد.
شرکت های خدمات بازرگانی که در خارج از مرزهای کشور فعالیت میکنند، دسته دوم این تقسیم بندی هستند. این شرکت ها محور فعالیتشان در خارج از کشور است و نیازهای خود را از طریق معاملات خارجی برطرف میکنند.
آخرین دسته از این شرکت ها، شرکت های منطقه ای هستند. فعالیت های این شرکت ها، در محور دو یا چند کشور منطقه صورت میگیرد.
تمام فعالیت های این شرکت ها مهم هستند و برای اقتصاد کشور، ضروری میباشند.
کلام آخر
در این متن انواع فعالیت ها، خدمات و شرکت های بازرگانی را شرح دادیم و اهمیت شان را درک کردیم. اگر نیاز به یک شرکت بازرگانی مورد اعتماد دارید، لبیرا با سال ها سابقه برای خدمات رسانی به شما حاضر است.